1. ארון כלים במטבח הישן (בצריף). את כלי האוכל מחדר-האוכל שטפו ביד, בכיור כפול. בצד אחד עם סבון בצד השני שטיפה במים "נקיים". משם למתקן לייבוש ואח"כ לסדר בארון הכלים (בתמונה). הקומקומים עדיין מפח אבל קערות הדייסה והמרק כבר מנירוסטה - ואוו! הצלחות מפלסטיק, וגם הכולבויניקים מפלסטיק. אלה כל הכלים ששרתו את חדר האוכל. יש 20 שולחנות של שישה מקומות כל אחד. ל-200 אוכלים (לערך). כל ארוחה אוכלים בשתי משמרות. לפני כל ארוחה מוציאים את הכלים ועורכים את השולחנות. יפתח אופק (11:27 18/07/2015)