1. מעמיס סלק סוכר. בשנות ה-60 גידלו במעוז כמה מאות דונמים של סלק סוכר. אחראי הגידול היה עמרם אפל. כשהסלק היה מוכן, עברה מכונה ש'ערפה' את ראש הסלק עם העלים, שהלכו למזון לפרות. אח"כ עבר העקרן+מעמיס שהעלה את הסלק למשאית, כמו בתמונה. הסלק הובל לבית החרושת לסוכר בעפולה (בית-חרושת נוסף לסוכר היה בקרית גת, סוגת. עד היום אורזים שם סוכר). בסוף שנות ה-60 הפסיקו לגדל את הסלק במעוז, כי לא השתלם כלכלית. בית-החרושת לסוכר בעפולה נסגר באמצע שנות ה-70. יפתח אופק (12:30 19/12/2014)