1. בונים את גג חדר-האוכל. בתמונה נראית הקונסטרוקציה של גג חדר-האוכל (האגף הצפוני, הישן יותר). תכנון הגג משאיר פתחי כניסת אוויר רחבים משני צידי הגג (על הפתחים נבנו תריסים ורשת נגד יונים) ומרכז הגג נמוך, הגשם מתנקז למרכז הגג ויורד במרזב לביוב. הגג נראה ממרחק כמו כנפי פרפר. השיטה נועדה לאפשר לאוויר לזרום מתחת לגג ולפנות את האוויר החם הכלוא בד"כ מתחת לגגות. בצד שמאל נראים קירות ההצללה על חלונות חדר האוכל. האדריכל היה חנן הברון מקיבוץ "רעים". התמונה צולמה ב 1959. יפתח אופק (12:17 19/12/2015)