1. גדיד תמרים בטרם הוכנסו האפרונים. אל כל אשכול הגיעו פעמים בעת הגדיד (לפי קצב ההבשלה). העובד עולה על סולם עם ארגז על הכתף לגדיד ראשון. על העץ מחכה מנשה (אינו נראה כאן בתמונה) מוריד את הרשת מהאשכול ומנער את האשכול אל הארגז. ואז מלביש שוב את הרשת על האשכול. כך עוברים אשכול אשכול. בגדיד השני מורידים את כל האשכול. כך עבדו עד שנות ה-60 עת הגיעו האפרונים הראשונים. אפרון הוא כלי גובה שיוצר במפעל מיכלזון בפרדס-חנה (האפרון נקרא ע"ש ילדיו של מיכלזון: אפרת וירון). יפתח אופק (07:05 23/06/2021)